Mitä Kuuluu? – SalBa naisten edustus

Kausi 2020-2021 jää muistiin sarjakautena, milloin varmaa oli ainoastaan se, että mikään ei ole varmaa. SalBan naiset valmistautuivat 1-divarikauteensa uuden valmennuksen alaisuudessa ja innokkuutta pelikentille riitti, kun vihdoin korona näytti syksyllä hellittävän otettaan. Suomen Cup päästiin pelaamaan normaalisti taitojen riittämälle tasolle asti, mutta sarjapelit tyssäsivät heti alkuun. Naiset pelasivat kaksi ottelua ja menettivät vain yhden pisteen ennen kuin sarjapelit keskeytettiin. Siitä alkoi mennyttä kautta kuvaava rikkonaisuus. 

Isossa kuvassa katsottuna kausi oli varmasti yhtä haastava, kuin monella muullakin jengillä. Rajoitusten takia jouduttiin vetämään koko ajan pienessä jännityksessä, että koska joudutaan lyömään homma tauolle ja milloin saadaan treenata ja missä. Ja toki mielessä poltteli koko ajan se isoin kysymys; koska pelit jatkuu vai jatkuvatko ollenkaan? Kaiken tämän epätietoisuuden lisäksi valmennus vaihtui kesken kauden. 

– Kaiken kaikkiaan vaikea kausi, mutta hyvällä asenteella meidän pelaajat on vetänyt läpi kauden, niin lajin parissa salissa kuin joulukuussa ulkona räntäsateessakin.  

Ja sitä tarvitaan myös jatkossa, sitoutumista ja uskomista omaan jengiin ja sen kanssa eteenpäin menemiseen.  

*Uusi valmennus* 

Vastuuvalmentajaksi kesken kauden tuli joukkueen pelejä paljon katsomosta seurannut Jesse Salonen ja parikseen hän sai miesten edustuksen pelaajan Jesse Heinosen.

 No millaisia nämä uudet valmentajat ovat miehiään, sitä kysyimme heiltä suoraan-Kuka olet ja mistä tulet? Oma tausta salibandyn saralla? ”Salosen Jesse. Tänä vuonna ikää tulee mittariin 16 vuotta (toista kertaa). Oon Ikaalisten kylpyläkaupungista lähtöisin ja sieltä on sitten elämä vienyt Mansen kautta Raumalle. Tampereella hyppäsin aikoinaan lajin pariin mukaan katsomaan totteleeko pallo kiekon tavoin ja sille tielle jäätiin. Melko pian astui myös valmennushommat mukaan kuvioihin oman pelaamisen lisäksi ja tällä kaavalla on jatkettu tähän päivään asti. Toki valmennuksesta oon aina välillä pitänyt välivuosia.”


​”Heinosen Jesse. Ikää on 21 vuotta. Satakuntaa kiertäessä niin Luvia kuin Porikin on tullut tutuksi. Ensihetket säbässä on koettu SalBan omassa säbäkoulussa, mutta jääkiekko vei alkuun voiton ja kokemusta haettiin niin Lukosta kuin Ässistä. Kipinä säbän pariin tuli uudestaan puulaakissa ja sieltä sitten kovaa treenaamalla on saatu pelipaikka myös SalBan miesten edustuksesta. Valmennus kuviot alkoi junioreiden kanssa ja viime vuonna tuli mahdollisuus hypätä naisten kelkkaan niin tässä sitä ollaan.” 

Tervetuloa Jesset Naisten taustalle mukaan. 

*Kohti seuraavaa kautta valmennuksen silmin* 

Tässä ollaan koko kausi menty eteenpäin, sillä asenteella, että kaikki tehty työ on tehty ensi kautta silmällä pitäen. Ensi kauden suunnitelma on olla entistä parempi ja kilpailullisempi joukkue. Varsinkin pallollista peliä pyritään viemään iso askel eteenpäin ensi kaudelle. Tämän eteen ollaankin painettu jo hommia keskittymällä enemmän pelaajien henkilökohtaiseen taitotasoon. 


Nyt pidetään ansaittu huili ja toukokuun lopulla lähdetään tekemään lisää töitä kohti ensi kautta.

Pelit jatkuvat myös ensikaudella Naisten 1-divisioonassa. Salibandyliiton tavoitteena on ollut laajentaa sarjaa entisestään, turnausmuotoisuus kuitenkin säilyy naisten sarjatasossa. 

*Pelaajatilanne*
Joukkueen runko ensi kauteen näyttää tässä vaiheessa hyvältä. Meillä on muutamia kysymysmerkkejä ilmassa pelaajien opiskelupaikkojen ratkeamista odotellessa, mutta niiden tilanne selventyy sitten myöhemmin. Tavoite on saada tuotua joukkueeseen mukaan myös uutta väriä, jotta saadaan kasattu entistäkin iskukykyisempi joukkue. Kevään aikana nähdään millainen nippu saadaan kasaan ja kesän jälkeen katsotaan, kuinka moni on pysynyt kyydissä mukana. 

Jos jollain on maisemanvaihdos mielessä tai etsii uutta suuntaa pelaamiselleen, niin kannattaa tulla kokeilemaan. Touko-/kesäkuun vaihteessa pyritään tilanteen salliessa järjestämään potentiaalisille halukkaille try out tilaisuus. 

*Naisten edustuksen taustaryhmä* 

Jokainen joukkue tarvitsee tuekseen toimivan ja innostuneen taustaryhmittymän. Rauman SalBassa ollaan kehitetty tyttöjunioripolkua jo muutaman vuoden onnistuneesti. Tyttöjuniorimme ansaitsevat junioripolun päätteeksi myös edustusjoukkueen missä asiat tehdään laadukkaasti ja hyvällä fiiliksellä. 


Naisten edustus hakee nyt aktiivisia, innokkaita ja lajista kiinnostuneita henkilöitä taustalle, jotta pelaajat voivat keskittyä entistä enemmän vain pelaamiseen. Vaatimuksia ei ole, tehdään yhdessä naisille toimiva taustaryhmä ja kehitetään raumalaista salibandykulttuuria entisestään. 

Toiminnasta kiinnostuneet pelaajat sekä taustaryhmän toiminnasta kiinnostuneet ottakaa yhteyttä osotteessa Salba.naiset.ed@gmail.com