Miesten edustusjoukkueen tarinan luominen kaudelle 2023-2024

Kirjoitan nyt näkyviin, miten SalBan miesten edustusjoukkueen kauden 23-24 tarina ollaan rakennettu ja tullaan rakentamaan, jos vaikka yksi uusi tämän lukija tai joku pitkäaikainen kannattaja miettii, että kannattaako tuohon tarinaan tällä kaudella osallistua.

Kauden 23-24 tarinan luominen alkoi oikeastaan jo lokakuussa 2022. Ihan kaikkein tärkein asia tarinassa on itse tuote, elikkä tässä tapauksessa miesten edustusjoukkueen pelaajisto ja valmennus. Joukkueen kokoamisen onnistuminen tai epäonnistuminen määrittelisi paljon, miten tarina joukkueen ympärille luodaan ja miten tarinaa myydään esimerkiksi yhteistyökumppaneille tai kausikortin hankkijalle.

Joukkueen rosterin voi kokonaisuudessaan käydä katsomassa https://www.salba.fi/joukkueet/aikuisjoukkueet/miehet-1/

Joukkueen pelaajisto on todella kova tähän sarjaan ja valmennus tosi hyvä. Odotukset ovat tietenkin korkealla myös itsellä kauteen lähdettäessä, mutta omalla kokemuksellani voin sanoa, että lopputuloksiin vaikuttaa niin moni muukin asia, kuin pelkkä nimilista tai ketä joukkuetta valmentaa. Monen asian summa kyseessä, kun puhutaan otteluiden voittamisesta. Tarinan luomisen kannalta on tärkeää, että meidän vahvan rosterin on huomioinut muutkin, kuin vain joukkue itse. Pääkallo arvioi joka vuotisessa kausiennakossaan meidät runkosarjassa sijalle yksi https://paakallo.fi/2023/09/paakalloennakko-koirat-haukkuu-ja-karavaani-kulkee-tassa-asetelmat-inssi-divariin/ Kelpaako piste ja Äijänsuon podcastit voi käydä kuuntelemassa spotifysta ja siellähän molemmissa SalBa veikattiin runkosarjan voittajaksi. Näiden kaikkien arvioiden perusteella tuote on kauteen lähdettäessä kunnossa ja siitä on hyvä jatkaa kauden tarinan luomista.

Joukkueen ympärille ollaan luotu seurojen välisiä yhteistyökuvioita, jossa tuetaan toisiamme kilpailullisesti, mutta ennen kaikkea tuetaan toisiamme tausta-asioiden hoitamisessa. PTU kanssa sovittu farmisopimus nimikkeenä on mielestäni täysin virheellinen, koska PTU pyörittää täysin omaa ja hyvää toimintaansa, eikä ole meistä mitenkään riippuvainen. Molempia seuroja hyödyttävä yhteistyö, jossa tärkeimmäksi näen taustojen jatkuvan keskusteluyhteyden. Täysin sama tilanne oli viime kaudella TPS salibandyn kanssa ja tämän kauden yhteistyön jatkumisen osalta.

Tarinan luomisessa ja tietynlaisen illuusionkin luomisessa tärkeäksi osaksi nousee somen käyttö. Meillä on tarkka somesuunnitelma kauden läpi viemiseksi ja jatkuvasti tulee uusia ideoita, mitä kaikkea pitäisi saada ulos. Somen käytön mahdollisuus on melkeinpä rajaton. Sanna Lähteen mukaan saaminen nosti meidän sometuotannon täysin uudelle tasolle. Jos lähtee tarkastelemaan SalBan sometuotantoa tarkemmin, huomaa tasan tarkkaan, milloin vastuu on siirtynyt allekirjoittaneelta ja junioripäällikkö Immoselta Sannan vastuulle. Kaudella some näyttelee paljon meidän tarinan luomisessa. Tietty tarinaa on hieman helpompi luoda, kun välillä voitetaan kentälläkin.

Ottelun tuloksien lisäksi tarinan luomisessa tärkeässä osassa näyttelee ottelutapahtuma. Tietty realismi on hyvä olla läsnä. Emme saa Jaakko Arenan seiniä liikutettua paria metriä suuntaansa tai katsomorakenteita muokattua, mutta moneen muuhun asiaan pystymme vaikuttamaan. Viime kaudelle uusimme koko lähetyskaluston livelähetyksien lähettämistä varten. Tähän tuotantotiimiin saimme muutaman lisähenkilönkin jakamaan taakkaa kauden aikana. Tuotantotiimi koostuu tällä hetkellä 9 henkilöstä. Tälle kaudelle uutena meille tulee DJ Ropo viihdyttämään katsojia. Rauman Kaupungille iso kiitos siitä, että jälleen otettiin yksi askel pelaajien turvallisuudessa pehmusteiden lisäämisellä eri paikkoihin. Kun lasketaan toimitsija-, kioski-, lipunmyynti-, turvallisuus- ja pallopoikaryhmät mukaan, niin yksittäistä ottelutapahtumaa on mahdollistamassa melkoinen määrä ihmisiä. Vielä kun saamme houkuteltua pelistä toiseen ihmisiä katsomaan otteluita ja mukaan tähän yhteiseen tarinaan, niin hieno juttuhan se olisi.

Tarinan luomisessa pitää olla aina jotain spesiaalia ja meillähän on nyt tarjota näitä. Yksi ottelu pelataan Uudessakaupungissa ja yksi peli pelataan Kivikylä Areenalla jäähallissa. Varsinkin jäähalliottelun järjestäminen vaatii meiltä rohkeutta, mutta sitä meiltä ei ole seurana mielestäni puuttunut pitkään aikaan.

Onhan se ihan poskettoman hieno tilanne, että jäähallipeliin on aikaa nelisen kuukautta ja meillä aitiomyynti loppusuoralla ja pöytäpaikat myytynä kokonaisuudessaan. Lippuja muuten pystyt ostamaan myös ticketmasterin kautta https://www.ticketmaster.fi/event/331495

Tämäkin kirjoitus on täysin osana kauden tarinan luomista, joten kauteen lähdettäessä siis tuote on kunnossa, somesuunnitelma on toteutettavissa, yhteistyökumppaneita on kivasti (iso kiitos jokaiselle), kausikorttimyynnissä onnistuttiin, ottelutapahtumaryhmä pyrkii tuottamaan hyviä tapahtumia ja jäähallipeli odottaa vielä tietynlaisena kruununa keskellä runkosarjaa.

Tarinan luomiseen kuuluu myös hyvällä maualla höystettynä pieni vastakkain asettelun luominen ja varmasti meidänkin lajin osalta on hyvä luoda tälläistä Rauman ja Porin välillä. Vaikka todellisuudessa nämäkin kaksi Satakunnan suurinta salibandyseuraa tekee ainakin kahdessa juniorijoukkueessa yhteistyötä. Joka tapauksessa tekstini loppuun pieni kohta ja jos se poikii jatkossa keskustelua, kuittailua tai seurojen eteenpäin menemistä, niin se on vain positiivista Satakuntalaiselle salibandylle. Jos joku tulee tämän takia vielä katsomaan paikallispelejä Poriin tai Raumalle, niin entistä parempi juttu.

Yläpuolella olevaa tekstiä lukiessa, et voi olla välttymättä asialta, että Rauman SalBa on tällä hetkellä Satakunnan paras salibandyseura. Korostan tällä hetkellä. Voimme lukea Satakunnan kansasta mainintoja yksittäisen ikäluokan paremmasta menestyksestä, mutta kovin monen vuoden taakse ovat haihtuneet ne puheet kilpailullisesta edusta Porin suuntaan. Lisäksi kun kokonaisvaltaisesti seuratoiminnan organisoimisessa ja toteuttamisessa olemme olleet jo vuosia edellä. Olikohan siinä sitten tarpeeksi osaltani vastakkain asettelun luomista, vaikka itse tykkään enemmän siitä, että arjen toiminta määrittelee loppujen lopuksi kaiken. Jopa yksittäisen kauden tarinan luomisessa.

Toivon todellakin koko Satakunnan salibandyn kehittämisen puolesta, että yleisö löytää hyvin Jaakko Arenalle, Porin Urheilutalolle ja Itätuuli Areenalle kaudella 2023-2024.

Salibandy on parasta paikan päällä!

Tekstin kirjoittanut Rauman SalBan toiminnanjohtaja Joni Rokosa