Jäähalliottelun järjestämisen tilannekatsaus

Viimeksi Satakunnassa ja silloinkin Raumalla ollaan salibandyottelu järjestetty jäähallissa vuonna 2017. Se oli niin onnistunut, että vuosittain sellaisen järjestämisestä ollaan kyselty. Ennen lopullista järjestämisen päätöstä kysyin nytkin usealta ihmiseltä, että ovatko he valmiita auttamaan järjestelyissä. Halusin myös, että järjestelyt tehdään niin hyvin, ettei ei tarvitse tapahtuman jälkeen jossitella, mitä kaikkea oltaisiin voitu tehdä.  

Vuonna 2017 Kivikylän ottelu järjestettiin, kun pelasimme Salibandyliigassa. Tämä tammikuussa pelattava ottelu pelataan Divariotteluna. Tuleva ottelu on sinänsä helpompi myydä, kun vastassa Rauman ja Porin joukkueet. Porilaisille faneille mahdollistamme bussikyydin otteluun ja takaisin, jotta peliin tuleminen ei jää ainakaan kyydistä kiinni. Ilmoittautumiset bussiin viestillä joni.rokosa@salba.fi 26.11.2023 mennessä. 

Salibandyliigassa pelimatto oli valmiina Raumalla muutaman kilometrin päässä, mutta tällä kertaa piti miettiä maton alle tulevien levyjen lisäksi pelimaton kuljettaminen muualta. Tammikuun otteluun pelimatto ja alulevyt tulevat Eerikkilästä. Eerikkilän päähän on hoidettu firma lastaukseen ja purkuun. Kuljetukseen Raumalle ja takaisin tarvitaan taas täysin eri firma. 

Aitioiden, Aura Loungen ja sohvapaikkojen myynti aloitettiin hyvissä ajoin. Niiden tälläiseen myyntivauhtiin en kyllä osannut varautua. Myyntisuunnitelma oli tottakai tehtynä, mutta suunnitelmat ovat suunnitelmia. Käytännön onnistumiset ratkaisevat. Aitioita on vapaana enään yksi normaalin kokoinen ja yksi isolle porukalle. Kahden hengen sohvapaikkoja neljä kappaletta. Aura Loungen pöydät on kaikki loppuunmyyty.

Ticketmasterista tämä ottelu on löytynyt syyskuun alusta alkaen  https://www.ticketmaster.fi/event/331495

Muu lipunmyynti on käynnistetty vasta vajaa parisen viikkoa sitten todenteolla. Haluamme todellakin, että muutkin joukkueet ja seurat voivat hyötyä tästä tapahtumasta rahallisesti. Niinpä SalBan joukkueet, Länsirannikon muut salibandyjoukkueet ja Raumalaisten seurojen joukkueet saavat myydyistä lipuistaan puolet tuotoista. Pakkomyyntiä en halua järjestettävän, vaan tämä on vain mahdollisuus ansaita rahaa. Joukkueiden myynti päättyy 19.11.2023, jonka jälkeen toivottavasti lippuja on mennyt jo yhteensä vähintään Divarin yleisöennätyksen (1335 vuodelta 2015) verran. 

Yrityksille aletaan tarjoamaan pieniä, keskisuuria ja isoja lippupaketteja lähiaikoina. Näistä yrityksien ostamista lippupaketeista menee 50% SalBan vähävaraisten tukirahastoon https://www.salba.fi/seura/tukirahasto/

Itse peli on tottakai keskiössä, mutta kyllä tälläisen tapahtuman ympärille pitää spesiaalia luoda. Näistä pyrimme kertomaan päivitettyä versiota viikoittain somekanavissamme. 

Vaikka paljon on saatu asioita sovittua tai lahjoituksena, niin onhan tälläisen jäähalliottelun järjestäminen meidän seuran tapauksessa melkoisen iso ponnistelu myös taloudellisesti. Pelkästään ottelun järjestämisen menopuoli on miesten edustusjoukkueelle siellä 15000€-20000€ välissä. Elikkä kyllä tästä oli/on tieto, että tapahtuman myymisessä pitää myös onnistua ja pelkästään ilmaislippuja ei voida alkaa jakamaan. Tavoite tässä on ollut kuitenkin alusta asti tehdä myös edustusjoukkueelle tuloja, vaikka tiedostimme myös riskitkin. Ei tälläistä tapahtumaa tappioksi oltaisi alettu järjestämään. On tähän mennyt ja tulee vielä menemään sen verran paljon aikaakin. Tietty jos tästä edustus tienaa rahaa, vähävaraisten tukirahasto tienaa ja muutkin alueemme joukkueet tienaavat, niin lämmittäisihän se mieltäni isosti. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että katsojia on ottelussa hieno määrä. 

Talkoolaisia tullaan tähänkin tapahtumaan tarvitsemaan normaalia enemmän, jotta tälläisen tapahtuman pystyy yksinkertaisesti järjestämään. Uskon itse, että meitä on tälläkin kerralla hieno määrä ihmisiä mahdollistamassa tapahtumaa. 

Reilu pari kuukautta tapahtumaan jäljellä, joten ihan odottava tunnelma, että tapahtumasta tulee tosi hieno ja sen eteen tässä muiden töiden taustalla tehdään hommia. 

Satakunnan Derby, SalBa vastaan Karhut lauantaina 13.1.2024 klo 17:00 Kivikylä Areenalla