Mikko Lehti on miesten uusi päävalmentaja 2+1-vuotisella sopimuksella kaudesta 2023-2024 alkaen.  

Mikko Lehti on miesten uusi päävalmentaja 2+1-vuotisella sopimuksella kaudesta 2023-2024 alkaen. 

📸 Kari Saha

-Nykyajan trendiin kuuluu avata prosesseja, joten kerrotaan miten tämäkin on mennyt. Resurssien ollessa rajalliset, niin rekryyn vaikuttavia vaihtoehtoja on muutama. Valmentajan pitää löytyä lyhyen ajomatkan päästä tai olla paikallinen. Soittelin ympäri Suomea seuroissa valmentajarekryjä suorittaneille ihmisille. Lehden nimi oli itseasiassa tässä kohtaa ainoa, jonka nimi nousi esille jokaisessa käymässäni puhelussa. 

Pääsarjoissa vaaditaan ammattivalmentajatutkinto. Amatöörikilpaurheilussa päävalmentajan pitää olla verkostoitunut ja valmista suhdepohjaa pelaajiin. Ihmisjohtaja ja varsinkin nuorten pelaajien kehittäjä. Ymmärtää seurakenttää. Sen mahdollisuudet, mutta myös rajallisuudet. 

Lisäksi pidempään projektiin sitoutunut, jotta prosessilla on oikeat mahdollisuudet mennä eteenpäin, eikä poukkoilla vuosittain eri suuntiin SalBan toiminnanjohtajana jatkava, mutta miesten päävalmentajan paikalta käynnissä olevan kauden jälkeen siirtyvä Joni Rokosa aloittaa

-Mikko oli itseasiassa jo parin viime vuoden ajan selkeä ykkösvalinta ja onneksi ensi kaudella vihdoin myös toteutuu. Mikolla on huippuvalmentajatutkinto ja ammattivalmentajatutkinto suoritettuna. Mikko toimii tälläkin hetkellä liitossa Satakunnan aluejoukkuevalmentajien esimiehenä. Mikko tuntee seurakentän hyvin, kun on toiminut Karhujen kokopäiväisenä valmennuspäällikkönä reilun viiden vuoden ajan. Tänä aikana hän on valmentanut miesten joukkuetta liigassa, mutta ennen kaikkea A- ja B-junioreita SM-sarjassa. Lisäksi oli molemmin puolin selvää, että mitään vuoden tynkäprojektia tässä ei aleta viemään eteenpäin. Nämä tiedot kun tässä luettelee näkyviin, niin voi olla todella tyytyväinen Mikon saamiseen ensi kaudesta alkaen meille Rokosa jatkaa. 

Minkälaisen valmentajan SalBan miesten edustusjoukkue saa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi Mikko Lehdestä? 

-Olen pelaajalähtöinen valmentaja joka yleensä tulee hyvin toimeen pelaajien kanssa.

Eteenpäin pyrkivä joka näkee tämän projektin isona näytön paikkana tulevaisuuden tavoitteisiin. Aion myös vaatia pelaajilta paljon tänä aikana.

Miksi vaihtaa kotikaupungin kokopäiväisen valmennuspäällikön rooli ystäväkaupungin edustusjoukkueen valmentajan paikkaan? 

-Intohimo valmentaa. Olen ollut niin monen roolin mies viime vuosina, että olisin pian polttanut itseni loppuun. Nyt saan keskittyä vain valmentamiseen ja näen SalBan hyvänä paikkana tässä kohtaa uraani.

Onko jotain, mitä haluat kertoa? 

-Ensinnä haluan osoittaa Karhuille kiitoksen kaikesta mitä olen oppia täältä saanut. Olen saanut valmentaa kaikkia ikäluokkia sm sarjassa ja kouluttaa itseni ammattivalmentajaksi. Päätös on puhtaasti omani ja mitään kaunaa Karhuja kohtaan ei ole. Nyt haluan mennä kohti uutta ja olen intoa täynnä tulevaa projektia ajatellessani. 

Olen intohimoinen säbämies ja aion antaa seuraavina kausina kaikki itsestäni SalBan edustusjoukkueen kehittämiseen.

SalBa haluaa toivottaa Mikon tervetulleeksi seuraamme, mutta kunnioittaa myös sitä, että Mikko on ystäväseuran työntekijänä kauden 2022-2023 loppuun asti.