Jani Rajalasta SalBan päävalmentaja, Jussi-Pekka Peltola palaa penkin taakse

08.03.2019

Rauman SalBa on tehnyt kahden vuoden päävalmentajasopimuksen Jani Rajalan kanssa. Viime kauden apuvalmentajana toiminut Rajala saa avukseen Jussi-Pekka Peltolan, joka toimi seuran edustusjoukkueen apuvalmentajana syksystä 2017 marraskuuhun 2018. Myös Peltolan sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.
– Rajala on kasvanut vajaassa vuodessa salbalaiseksi. Häneltä löytyy sitä seurannäköistä asennetta ja periksiantamattomuutta. Rajalan tekemisessä korostuu pitkäjänteinen työ, jossa ei ole oikopolkuja, vaan hyvät asiat tapahtuvat kovan työn kautta. Kyseessä on siis seuran näköinen mies, SalBan toiminnanjohtaja Mika Puhakka sanoo.
Rajala itse tarttuu uuteen rooliin tutussa ympäristössä suurella innolla.
– Nyt on vanha kausi paketissa ja pääsemme aloittamaan uutta täysin puhtaalta pöydältä. Sain tarjouksia muualtakin, mutta SalBa oli koko ajan se ykkösvaihtoehto, Rajala kertoo.
– Haluan lopettaa kaikki puheet nousuista ja pakkovoitoista. Ensimmäinen tavoite on, että tulevaisuudessa saamme siirrettyä entistä enemmän harjoituksista opittuja juttuja peleihin.
Mennyt Divari-kausi toi paljon oppia. Alkukaudella pelitavassa oli haasteita. Rajala huomauttaa, että keväällä kentällä alkoi jo näkyä niitä asioita, joita harjoituksissa oli käyty läpi. Pitkäjänteisyys on sana, joka korostuu uuden päävalmentajan puheissa.
– Viime kaudella olimme jatkuvasti pakkovoiton edessä. Tämä johti siihen, että pelitapaa lähdettiin muuttamaan liian usein ja liian nopeasti. Nyt jos lähdemme harjoittelemaan esimerkiksi karvaamista, tulemme käyttämään siihen sen vaatiman ajan, jotta homma saadaan toimimaan.
– Katsotaan sitä isoa kuvaa. Hyödynnämme paljon videoita ja kehitämme pelaajia yksilötasolla. Sitä kautta olemme parempia viisikkotasolla ja sitä kautta taas joukkueena.
Peltola jätettiin pois joukkueesta kesken viime kauden näkymyksellisten erojen vuoksi. Miehen tiedot ja taidot tunnetaan kuitenkin seurassa, joten hänet haluttiin takaisin uuteen valmennusryhmään.
– Peltola on joukkueen sisällä pidetty valmentaja. Pelaajat arvostavat hänen osaamistaan suuresti. Hänellä on nykyaikaisia harjoitteita ja tuoretta näkemystä lajista, Puhakka kehuu.
– Rajala ja Peltola tuntevat toisensa ja puhuvat yhdessä urheilutoimenjohtaja Joni Rokosan kanssa samaa kieltä tästä lajista. Yhteinen näkemys on äärimmäisen tärkeä asia päivittäisessä tekemisessä. Tämä kaksikko oli meidän ykkösvaihtoehtomme ja hienoa, että me olimme sitä myös heille.
Myös Rajala on innoissaan yhteistyöstä Peltolan kanssa. Uuden valmennuskaksikon keskinäiset ajatukset kohtaavat täydellisesti.
–  J-P on erittäin analyyttinen kaveri ja hän haluaa miettiä kaikki asiat tarkkaan. Teemme ensi kaudeksi selkeän suunnitelma, ja saamme varmasti hyvän paketin kasaan, Rajala sanoo.
Peltola on Rajalan kanssa samoilla linjoilla.
– Punnitsin eri vaihtoehtoja ja SalBa tuntui tähän kohtaan parhaalta ratkaisulta. Meillä on Janin kanssa molemminpuolinen kunnioitus, ja hänen kanssaan pääsemme tekemään asioita oikeasti meidän näkemyksiemme mukaisesti.
– Henkilökohtaisesti tämä on minulle valmentajana kehittymisen kannalta otollista aikaa, kun saamme Janin kanssa aikuisjoukkueen vastuullemme, ja pääsemme oppimaan toisiltamme entistä enemmän.
Myös taustat ovat kunnossa.
– SalBa on kehittyvä seura, jonka urheilupuoli etenee hyvällä otteella urheilutoimenjohtaja Joni Rokosan johdolla. Hän tietää, miten tulee toimia, jotta SalBan katse on suunnattu vahvasti eteenpäin, Peltola toteaa.
Lue lisää perjantain Länsi-Suomesta, tilaajajutun löydät tästä
14.08.2019Säästöpankin salibandykoulun ryhmät ovat nyt täynnä!
02.06.2019Edustusjoukkueidemme tilannekatsaus
22.05.2019Rauman SalBa järjestää valmistavia turnauksia Elokuussa Raumalla
18.05.2019Tuominen ja Salonen uudet miesten edustusjoukkueen sopimuspelaajat.
10.05.2019Seuramme edustusjoukkueiden tilannekatsaus
09.05.2019Rauman SalBa järjestää ota kaverisi kokeilemaan lajiamme viikot ensi ja sitä seuraavalla viikolla.
08.05.20192019-2020 Säästöpankin Salibandykoulun ilmoittautuminen on käynnissä
08.05.2019Rauman SalBa järjestää avoimen kesäleiri 07-09 -syntyneille 11-13.6
07.05.2019Veli Peltonen ja Mikko Viitanen jatkavat Rauman SalBassa myös kaudella 2019-2020.
01.05.2019Ville-Petteri Lilja jatkaa vuoden sopimuksella Rauman SalBassa

Siirry arkistoon »