Mika Puhakka SalBan toiminnanjohtajaksi, Joni Rokosasta urheilutoimenjohtaja

Share |
11.04.2018

Rauman SalBa on nimittänyt päätoimisen toiminnanjohtajan. Seuran palvelukseen astuu aiemmin muun muassa edustusjoukkueen managerin tehtäviä hoitanut Mika Puhakka. Samassa yhteydessä seuran urheilutoimenjohtajaksi on nimitetty seuratyöntekijänä viimeisen vuoden ajan toiminut Joni Rokosa.

- Teimme kuluneen kauden aikana Rauman SalBalle urheilustrategian, joka ulottuu aina vuoteen 2022 asti. Strategia linkittyy vahvasti siihen, että Rauman kaupungilla on halu viedä sisälajien olosuhteita positiivisessa hengessä eteenpäin. Esimerkkinä näistä Pohjoiskehän koulun ja Karin kentälle tulevan uuden koulun yhteyteen rakennettavat täysimittaiset salit, SalBan hallituksen puheenjohtaja Teppo Lundell kertoo.

Toiminnanjohtajan ja urheilutoimenjohtajan nimitykset olivat urheilustrategian seuraavat askeleet. Seuran kasvaessa ja toimintojen kehittyessä, nyt tehty ratkaisu antaa Joni Rokosalle mahdollisuuden keskittyä ja panostaa entistä enemmän junioritoimintaan.

- Strategian mukaisia kehitysaskeleita on otettu jo viime kaudella. Etenkin meidän junioritoimintamme on mennyt isoin harppauksin eteenpäin Rokosan aikana. Olemme käynnistäneet yhden kauden aikana laajasti muun muassa tyttöjen junioritoimintaa. Tätä nykyä SalBassa voivat harrastaa muutamaa ikäluokkaa lukuunottamatta lähes kaiken ikäiset tytöt.

Toisen täysipäiväisen työntekijän nimityksen mahdollistaa seurassa vuosien aikana tehty hyvä työ. Yhdistystoiminta pyörii aina tärkeiden vapaaehtoisten voimin. Ammattilaisten osaaminen käytännön töissä tukee vapaaehtoisten työskentelyä.

- Hyvin hoidetut taustat mahdollistavat seuran kehityksen ja kasvun. Kasvu taas vaatii aina lisää voimavaroja jatkuvan arjen pyörittämiseen. Nämä ovat niitä toimia, joita on nykypäivänä tehtävä, jotta seura kykenee olemaan kilpailukykyinen, vertailukelpoinen ja houkutteleva, Lundell muistuttaa.

Mika Puhakka astuu virallisesti SalBan palvelukseen 1.5.2018. Hän on toiminut miesten edustusjoukkueen managerina viimeiset kaksi kautta oman päätyönsä ohessa.

- Aiemmin toimenkuvani seurassa on ollut tietyllä tapaa niiden kaikkein kiireisimpien tulipalojen sammuttamista, sillä aikaa on ollut rajallisesti. Nyt myös minä pystyn keskittymään täysillä niihin oikeisiin asioihin ja saattamaan juttuja maaliin ajatuksella. Yhdessä Rokosan kanssa voimme aika ajoin pysähtyä miettimään, mitä me haluamme ja miten me sinne pääsemme, Puhakka sanoo.

Vakuutusalalla viimeiset 15 vuotta toimineella Puhakalla on laajat kontaktit moneen suuntaan.

- Vahvuusalueitani ovat työskentely yhteistyökumppaneiden ja verkostojen kanssa. Tarkoitukseni on kuitenkin olla mukana siinä päivittäisessä tekemisessä, sen kaikilla osa-alueilla. Jos managerin toimessa keskityin enemmän paperitöihin, niin nyt se menee niin päin, että saatan joutua joskus poikkeamaan toimistotöiden puolella, hän naurahtaa.

Joni Rokosan urheilutoimenjohtajan tehtävät alkavat tästä päivästä, ja nyt tehty sopimus jatkuu kesään 2021 asti. Hänen päävastuualueenaan on seuran urheilutoiminta.

- Ohjaan seuran urheilupuolta tekemämme strategian mukaisesti. Suunnitelma koskee pelaajia aina niistä kaikkein pienimmistä junioreista miesten ja naisten edustusjoukkueisiin asti.  Haluamme tarjota tasa-arvoisesti niin kilpailu- kuin harrastetoimintaa. Jatkamme seuran eteenpäin viemistä suunnitelmallisesti yhdessä Puhakan ja seuran vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa, Rokosa kertoo.

Rokosa jatkaa myös pelaamista SalBan miesten edustusjoukkueessa. Niin sanottu kaksoisrooli ei kuitenkaan ole ongelma, sillä edustusjoukkueen toimintaa pyöritetään yhdessä Puhakan kanssa.

- Olemme sopineet, että niin kauan kuin pelaan, teemme tätä yhteistyössä. Olen mukana joukkueen rakentamisessa, mutta suurimmat päätökset kuten esimerkiksi pelaajasopimukset hoitaa Puhakka. Eli en tiedä joukkuekaverieni sopimusten sisältöjä, Rokosa painottaa.

20.03.2019Pääsiäisturnauksen ilmoittautuminen käyntiin
08.03.2019Toiminnanjohtaja Mika Puhakka siirtyy toisiin tehtäviin
08.03.2019Jani Rajalasta SalBan päävalmentaja, Jussi-Pekka Peltola palaa penkin taakse
05.03.2019Katseet kohti uutta - kasassa sopimukset 15 pelaajan kanssa
04.03.2019Divarikauden 2018-2019 yhteenveto
04.03.2019Lista-arpajaisten voittajat ovat selvillä!
03.03.2019Loviisan Tor vei pisteet mukanaan - kauden viimeinen ottelu ratkaistiin jatkoajalla lukemin 4-5
02.03.2019Kolmas perättäinen voitto saatiin Meidän Kauppiksella lukemin 5-4.
01.03.2019Kauden päätösottelut pelataan Meidän Kauppiksella nyt viikonloppuna
24.02.2019SalBa sai mukaansa viikonlopusta täydet kuusi pistettä - LNM lyötiin sunnuntaina lukemin 5-6

Siirry arkistoon »