Maaliskuun salbalaiset: Jukka Reilama ja Riikka Heino

Share |
04.04.2018

SalBan joukkueiden tukena on toimihenkilöitä, joista Riikka Heino on yksi. Hän toimii F2-joukkueen johtajana, mikä tarkoittaa hänelle monenlaista järjestelytyötä – Infoamista sekä huolehtimista siitä, että kaikki ovat oikeassa paikassa ja joukkueen asiat järjestyksessä. Jukka Reilama tekee puolestaan toimitsijan töitä, vaikkakin SalBa on seurana hänelle tuttu myös muista yhteyksistä.

- Pelaan tällä hetkellä itse M35-joukkueessa, ja kaksi poikaani harrastavat salibandya, hän kertoo.

Jukka on tullut seuran toimintaan mukaan heti alkuvaiheilla alkaessaan pelata salibandya. Myöhemmin toimet seurassa ovat laajentuneet omien lasten harrastamisen, toimitsijan töiden ja seuran hallitukseen osallistumisen kautta. Riikka puolestaan on ollut SalBan toiminnassa mukana viime syksystä lähtien, kun hänen poikansa pääsi ikäkausijoukkueeseen.

- Palaverissa etsittiin joukkueenjohtajaa, ja Joni Rokosa suostutteli hommaan, hän naurahtaa.

Sekä Jukan että Riikan mielestä on kunnioitettavaa, että lapset ovat löytäneet salibandysta mukavan harrastuksen, jossa nämä oppivat ryhmässä toimimista ja sosiaalisia taitoja.

- Omalla kohdalla on mukavaa se, että pääsee viikoittain liikkumaan, Jukka lisää.

- Olen tässä vuoden aikana tutustunut paljon uusiin ihmisiin. Täällä on paljon hyviä tyyppejä, Riikka kertoo.

Juuri hyvien tyyppien muodostama yhteishenki onkin se, mitä hän kokee salbalaisuuden tarkoittavan.

- Tänne on tosi lämpimästi otettu vastaan ja helppo tulla. Vaikka en ole joukkueenjohtajan hommista tiennyt, voin kysyä keneltä vain ja vastauksen saan. Täällä myös junioritoimintaan panostetaan todella paljon, Riikka kertoo.

Myös Jukka nostaisi salbalaisuuden ytimeen hyvän yhteishengen, joka on hänen mukaansa hyvä koko seuran tasolla.

- Pelkästään edustusjoukkueella ei ole hyvä henki, vaan koko seuran henki on hyvä – Ja parantunut vuosi vuodelta. Se on ainakin yksi vahva salbalaisuuden merkki. Mitä olen katsonut, niin myös pojillakin, ja vanhemmilla, on hyvä yhteishenki ja kova yhdessä tekemisen meininki, Jukka kehuu.

Aikaakin seuratoiminta toki vaatii.

- Sellaista päivää ei olekaan viikossa, etteikö jollakin perheenjäsenellä olisi jotakin seuraan liittyen. Joku päivä on kuskaamista koko ilta, viikonloppuisin usein pelejä, omia pelejä ja lisänä toimitsijahommat, Jukka luettelee.

Hänen mukaansa toiminta kuitenkin myös antaa vähintään yhtä paljon kuin ottaa. Seuran kautta hän saa toimia yhteistyössä muiden vanhempien ja seuratyöntekijöiden kanssa ja saa normaalien työasioiden ohelle muuta ajateltavaa.

Riikkakin myöntää kuskausten olevan tuttua puuhaa nelilapsisen perheen äidille. Joukkueenjohtajan työn hän kertoo olevan tietynlaista taustatyötä, josta saa kuitenkin valtavasti irti.

- Meillä on tässä hyvä porukka; vanhemmat, pelaajat, joukkueen valmentajat. On ollut mukavaa tutustua heihin ja olla tekemisissä heidän kanssaan. Ensi kauden ainakin toimin samassa tehtävässä. Katsotaan sitten mitä tapahtuu. En juuri osaa nyt haaveilla tulevaisuudesta, olen niin ehkä niin tietämätön monesta asiasta, hän hymyilee.

Maaliskuun_salbalaiset.jpg

Jukalla ja Riikalla on kummallakin näkemyksensä siitä, miksi Meidän Kauppiksella on paljon puhuttu hyvä tunnelma.

- Kaikki lähtee siitä seurasta. Siitä, millainen ilmapiiri seuraan on saatu aikaiseksi. Se kuvastuu katsomoon ja niihin, jotka tuolla tekevät ottelutapahtumaa. Kuuntelen aina tyytyväisenä toimitsijapöydän takana, kun esimerkiksi valmentajilta tulee kommenttia siitä, miten hyvä ja hyvin järjestetty ottelutapahtuma Raumalla on. Kaikki yhdessä tuovat hyvän hengen ja meiningin pelitapahtumiin. Myös katsojat, jotka ovat huonoinakin hetkinä olleet aina kannustamassa. Se osoittaa jotakin seurasta, Jukka tuumii.

- Se on varmaan se yleinen ilmapiiri, joka heijastuu tapahtumiin. Olen vasta tämän kauden käynyt seuraamassa, ja kaiken kaikkiaan on ollut tosi hyvä meininki. Vaikka tämä kausi ei kyllä mennyt ehkä ihan nappiin, ei se vaikuttanut tunnelmaan katsomossa. Tai jos vaikuttikin, sen ei annettu näkyä, Riikka täsmentää.

Keväällä toimet SalBassa vähenevät, kun Riikan pojat jäävät kesälomille ja Jukan aikataulusta tipahtavat toimitsijan työt.

- Pojat rupeavat kyllä sen ikäisiä olemaan, että kesätreenejä vedetään. Kuskaaminen treeneihin jatkuu kesälläkin. Ikämiehet eivät harjoittele kesällä, vaan haetaan peruskuntoa omatoimisesti, Jukka naurahtaa.

Kun seuran toiminta pyörähtää taas syksyllä täysimääräisesti liikkeelle, on kummankin mielestä kannattavaa hakeutua mukaan toimintaan.

- Junioritoiminnassa on menty hirveästi eteenpäin. Siellä on hyvät ja pätevät vetäjät ja taustahenkilöt joka joukkueessa, lapsille on hyvä suositella tätä harrastusta. Harrastus on myös kohtuuhintainen. Toisaalta lapset ovat monien aikuisten reitti mukaan seuraan toimintaan. Seuran toiminta on hyvällä mallilla ja täällä on hyvä yhteishenki, täältä saa uusia ystäviä, Jukka kertoo.

- Kustannukset ovat tosiaan aika maltilliset, ja salibandy on helppo laji aloittaa. Varustehankintoja ei ole valtavasti, aluksi tarvitaan maila, suojalasit ja sisäpelikengät, Riikka lisää.

- Ei kannata arastella tai pelätä lähteä mukaan toimihenkilöhommaan. Seuran tuki on takana, että pääsee ihan varmasti alkuun, hän kannustaa.

20.03.2019Pääsiäisturnauksen ilmoittautuminen käyntiin
08.03.2019Toiminnanjohtaja Mika Puhakka siirtyy toisiin tehtäviin
08.03.2019Jani Rajalasta SalBan päävalmentaja, Jussi-Pekka Peltola palaa penkin taakse
05.03.2019Katseet kohti uutta - kasassa sopimukset 15 pelaajan kanssa
04.03.2019Divarikauden 2018-2019 yhteenveto
04.03.2019Lista-arpajaisten voittajat ovat selvillä!
03.03.2019Loviisan Tor vei pisteet mukanaan - kauden viimeinen ottelu ratkaistiin jatkoajalla lukemin 4-5
02.03.2019Kolmas perättäinen voitto saatiin Meidän Kauppiksella lukemin 5-4.
01.03.2019Kauden päätösottelut pelataan Meidän Kauppiksella nyt viikonloppuna
24.02.2019SalBa sai mukaansa viikonlopusta täydet kuusi pistettä - LNM lyötiin sunnuntaina lukemin 5-6

Siirry arkistoon »