Kiitos menneestä Salibandyliiga-kaudesta, kiitos kapteenien kapteeni

Share |
13.03.2018

Viime viikonloppuna päättyi Rauman SalBan miesten edustusjoukkueen neljä vuotta kestänyt liigavisiitti. Samalla päättyi myös koko SalBa-yhteisön arvostaman koiralauman kapteenin Antti Keskitalon salibandyura. 

Alla SalBan seuratyöntekijä ja liigajoukkueen puolustaja Joni Rokosan mietteitä menneistä vuosista ja kapteeni Keskitalosta.

ELO_1892.jpg


Tuurilla liigaan? 

Mikään joukkue ei voita tuurilla yhtäkään sarjaa. Menestyminen kentällä, kuten myös taustoilla eteni Divari-nousun jälkeen askel kerrallaan taktiikalla.

Ensimmäinen kausi Divarissa oli opettelua uuden sarjatason vauhtiin, ja SalBan sitkeys viimeisillä kierroksilla piti joukkueen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Toisella kaudella SalBa kehitti pelitapaansa ja nousi tasolle, jolla se pystyi voittamaan kaikki sarjan joukkueet. Taso toki heittelehti kauden aikana paljon pelistä toiseen, jolloin sarjasijoituskin asettui sarjataulukon keskivaiheille.

Divarin kolmanteen kauteen lähdettäessä koiralaumalla oli 85 prosenttisesti sama joukkue, joka oli kasassa jo ensimmäisellä Divari-kaudella. Kausi lähti liikkeelle edelliskauden tapaan ailahdellen, mutta joulun jälkeen joukkueessa ja sen tekemisessä tapahtui jotain. SalBa käänsi peli toisensa jälkeen otteluita edukseen ja pelasi jatkuvassa flow-tilassa.

Voitot kasvattivat entisestään itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Pohja tekemiselle oltiin luotu jo kahdella edellisellä kaudella. Tässä flow-tilassa SalBa ei hävinnyt tuolla kaudella enää otteluakaan, ja edessä olivat nousujuhlat Salibandyliigaan. Kyseessä ei ollut siis tuurin, vaan aiemmin luodun pohjan kautta muodostunut pelaaminen flow-tilassa ja mikä tärkeintä, pelaamisesta nauttiminen.

ELO_1980.jpg

Neljä vuotta Salibandyliigassa

SalBan liigasaldoksi jäi neljän kauden aikana 22 voittoprosentti. Totuuden nimissä ja tilastoja katsoen, SalBan visiitti oli loppujen lopuksi melkoista selviytymistä kaudesta toiseen. Jos joku väittää, että SalBa ei kuulunut liigaan tai ”retki” liigassa olisi ollut turha, on se hänen mielipiteensä.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon seuraavat faktat:

1. Joukkue nousi Salibandyliigaan pelaamalla. 

2. Joukkue säilyi joka vuosi liigassa pelaamalla.

3. Joukkueessa jokainen pelaaja joutui ottamaan askelia eteenpäin urallaan, jotta kykeni pärjäämään liigatasolla. 

4. Tärkein, mitä Salibandyliigasta jäi tällä erään käteen on se , että koko Rauman SalBan organisaatio joutui ottamaan toiminnassaan suuren askeleen eteenpäin.

5. Jokainen juniori, joka on käynyt katsomassa näiden neljän vuoden aikana pelejä Meidän Kauppiksella, on nähnyt maamme absoluuttisesti parhaat pelaajat livenä. Omassa kaupungissamme. On tärkeää muistaa, että Salibandyliigaa pelataan kuitenkin harvassa kaupungissa, joten olemme olleet etuoikeutettuja raumalaisesta salibandyliigajoukkueesta. 

ELO_4143.jpg

Meille kapteenien kapteeni 

Antti Keskitalo. Pelitaitojensa puolesta raumalaisen salibandyn yksi valioyksilöistä. Kentällä ärsyttävä vastustaja, joka pitkillä raajoillaan teki riistoja ja osui jokaiseen ilmassa pudonneeseen palloon. Vuodesta toiseen joukkueemme fiksuimpia pelaajia.

Mies, joka todella ymmärtää tätä lajia. Moni meistä pelikavereista on oppinut taktiikoista pelkästään kuuntelemalla Anttia. Kyseessä ei ole se kentän nopein pelaaja, mutta hän paikkasi sijoittumisellaan nämä erittäin pienet puutteet. Rooli kuin rooli kävi. Oli se sitten kärkiketjun pistenikkarin paikka tai jarruketjun perämoottori.

Ehkä ärsyttävin piirre fiksuuden lisäksi oli se, että Antti oli kaikille aina mukava. Lämmin ja välittävä. Hänellä ei ollut koskaan kenenkään kanssa pientäkään riitaa. Vaikeilla hetkillä muut pelaajat odottivat sitä Antin rauhallista puhetta joukkueelle.

On mielestäni monia tapoja johtaa joukkuetta, ja Antti teki sen aina etulinjasta. Jos esimerkiksi olimme hävinneet tärkeän pelin, ei ollut epäilystäkään kenet lähetettäisiin lehdistötilaisuuteen näkemään kokonaiskuva tapahtuneesta. Joukkue pääsi vaikeilla hetkillä piiloon Antin fiksuuden taakse.

Toivon näkeväni #6, kapteenien kapteenin, tulevaisuudessa jonkun joukkueemme penkin takana, koska annettavaa hänellä on ja paljon.

ELO_3641.jpg

Mitä tästä eteenpäin? 

Tästä eteenpäin jatkamme seuramme kehittämistä entisestään, ja tulemme takaisin entistä vahvempana. Parannamme arjen tekemistä jatkuvasti ja uskomme omaan juttuumme. 

Emme jää edustuksen toiminnassa niin sanotusti tuleen makaamaan, vaan otamme tämän vastaan uutena alkuna. Rauman SalBa on nyt siinä mielessä hienossa tilanteessa, että se voi lähteä rakentamaan uutta tulemista, kun tiedämme jo etukäteen, mitä siellä korkeimmalla tasolla on odotettavissa.

Urheilu on tunteiden vuoristorataa, kuten elämäkin. Joskus voitat, joskus häviät. Seuraavaan aamuun pitää pyrkiä nousemaan hymyillen ja tehdä parhaansa. 

Yksi asia on varmaa. Rauman SalBan huikeat fanit eivät unohda joukkuettaan. Divari on kuitenkin Suomen toiseksi korkein sarjataso. Ja se vaatii meiltä kaikilta, niin pelaajilta, taustoilta kuin kannattajiltakin, kaikkensa antamista vuoden jokaisena päivänä.

Koko seuraväkeä Salibandyliiga-kaudesta 2017-2018 kiittäen
Joni Rokosa

Rauman SalBan seuratyöntekijä ja edustuksen pelaaja.

14.12.2018SalBa pelaa syyskauden viimeisen ottelun lauantaina Vantaalla
11.12.2018SalBan naiset ovat jatkaneet viime kauden tapaan!
25.11.2018Kovasta kamppailusta huolimatta LNM vei voiton kotiin lukemin 3-11
24.11.2018Loistavasti alkaneen pelin jälkeen vei Merikoski SBT voiton lukemin 3-4
23.11.2018SalBa-päivästä voimaa tuplapeliviikonlopun otteluihin!
19.11.2018Perinteinen SalBa -päivä lauantaina 24.11.2018 - tule tutustumaan seuramme toimintaan!
11.11.2018Peli jumissa - SalBa hävisi NST:lle 2-6
10.11.2018Kova työ ei vieläkään tuottanut tulosta - SalBa taipui EV Akatemialle 4-7
09.11.2018Isänpäiväviikonloppuna pelataan tuplasti!
09.11.2018Antti Keskitalo palaa edustusmiehistöön viikonlopun tuplaan

Siirry arkistoon »