Tammikuun salbalaiset: Teo Niemelä ja Ville Kaunismäki

Share |
01.02.2018

Meidän Kauppiksen ainutlaatuinen tunnelma on käsin kosketeltavissa SalBan kotipeleissä. Tuota tunnelmaa luovat ja ylläpitävät erityisesti SalBan miesten edustusjoukkueen fanit, jotka saapuvat kotipeleihin pitämään meteliä koiralauman puolesta. Tammikuun salbalaisia ovat Ville Kaunismäki ja Teo Niemelä, jotka rummuttavat ja huutavat SalBaa voittoon kotipelissä toisensa jälkeen.

Ville ja Teo harrastavat kummatkin itse salibandya, minkä vuoksi myös SalBan liigapelien seuraaminen kiinnostaa heitä. Kummatkin myöntävät, että koiralauman voitto tuntuu kannustamisen jälkeen palkitsevalta, mutta pelkästään pelissä mukana eläminenkin on mukavaa.

- Pelasin vielä viime vuonna A-junnuissa, ja he kävivät peleissä rumpujen kanssa. He eivät enää ehdi, kun ovat armeijassa, niin homma vähän niin kuin periytyi. Hauskinta on, jos SalBa pärjää, Ville kertoo.

- En tykkää katsoa pelejä, jos katsomosta ei kuulu mitään, siksi olen päätynyt sinne itse. Niin kauan, kuin olen SalBan peleissä käynyt, en ole ikinä ollut hiljaa. On mukavampi olla mukana siinä pelissä koko ajan, että tulee hyvä olo aina pelin jälkeen, jos SalBa voittaa, Teo jatkaa.

Juuri fanien pelissä eläminen lienee yksi niistä syistä, miksi vierasjoukkueiden edustajat niin usein kutsuvat Meidän Kauppista ”ikäväksi paikaksi tulla pelaamaan.” Teo epäilee, että muualla ei ehkä olla niin rohkeita kannustajia.

- Muilla paikkakunnilla ei välttämättä kauhean moni kannusta tai on ujompaa porukkaa, joka ei kehtaa aloittaa. Silloin voi tuntua vähän oudolta ja ärsyttävältä se kannustaminen Meidän Kauppiksella, hän pohtii.

Ville lisää, että pienessä kotihallissa on helppo saada ääni kuulumaan.

 

Tammikuu.jpg

 

Sekä Ville että Teo harmittelevat, että salibandy on jäänyt pieneksi lajiksi Suomessa.

- Salibandy ansaitsisi olla isompi laji ja saada enemmän seuraajia. Kannattaa ainakin yksi peli tulla katsomaan, Ville sanoo.

- Pääkaupunkiseudulla on isoja joukkueita, joilla on paljon junioreita. Esimerkiksi EräViikingeillä pitäisi olla enemmän katsojia. En tiedä, miksei ihmisiä siellä kiinnosta mennä paikalle. EräViikingeillä käy kotipeleissä suunnilleen 600 katsojaa ja SalBalla 300, niin on se aika hyvin Rauman kokoisessa kaupungissa, Teo huomauttaa.

Ville kertoo salbalaisuuden merkitsevän itselleen juuri sitä – SalBa on pieni seura, joka saa kuitenkin järjestettyä tunnelmallisia, hienoja ja tarvittaessa suuriakin tapahtumia, kuten viime joulukuinen Koirat Areenalla. Teo on puolestaan pienestä asti pelannut salbassa, ja kannattanut joukkuetta aktiivisesti.

- Joukkue, jota kannatan. Sitä se merkitsee, hän toteaa.

SalBan fanikunta saa usein vuolaita kehuja esimerkiksi liigajoukkueen pelaajilta, ja onpa kuultu harmittelujakin siitä, ettei faneille olla nyt saatu annettua heidän ansaitsemaansa palkintoa kannustamisesta voiton muodossa. Ville ja Teo toteavat ykskantaan, että tosifani ei jätä tulematta peleihin tappioiden takia.

- Jonkun siellä pitää olla välillä viimeinen ja joku on ensimmäinen. Sille ei voi mitään, välillä tulee huonoja jaksoja, Teo täsmentää.

Kummatkin ovat luonnollisesti kiitollisia SalBan fanien saamasta suitsutuksesta.

- Onhan se hyvä, että he tykkäävät, kun väkeä käy kannustamassa. Toivottavasti se tuo heille pientä lisäpotkua sinne kentälle, Teo muotoilee.

- Hyvältä tuntuu, kun joku kehuu, sillä kehuja ei koskaan tule tietenkään liikaa. Täytyy sitä loppuun saakka kannustaa, Ville lisää.

Kumpikin toivoisi myös Meidän Kauppikselle lisää katsojia. Parhaassa tapauksessa katsomon kautta voi löytää itselleen sopivan harrastuksen, jos sellaista ei ole sattunut vielä löytämään.

- Meidän Kauppiksella on kuitenkin sellainen omanlainen tunnelmansa, ja yritämme pitää siitä kiinni. Kannattaa käydä ainakin kokeilemassa, sillä koskaan ei tiedä, mitä pelissä tapahtuu, Ville selventää.

- Tulkaa katsomaan pelejä. Ei ole mitään menetettävää, jos lähtee mukaan huutamaan. Ottakaa vaikka joku kaveri mukaan, Teo kehottaa.

10.02.2019Viimeisetkin mahdollisuudet divarissa pysymisestä karisivat pois - NST sinetöi SalBan kohtalon lauantaina lukemin 6-5
09.02.2019Ensimmäinen erä koitui koiralaumalle kohtalokkaaksi
08.02.2019Tie kutsuu - viikonloppuna pelataan jälleen tuplasti
02.02.2019Rangers vei pisteet kotiin kauppikselta lukemin 5-8
01.02.2019SalBa saa lauantaina vieraita Kirkkonummelta
27.01.2019Tuplapeliviikonloppu jättää SalBan täysin pisteittä
26.01.2019Tuplapeliviikonlopun ensimmäisestä ottelusta ei pisteitä herunut
25.01.2019Tuplapeliviikonloppuun suunnataan päättäväisesti uuden päävalmentajan alaisuudessa
20.01.2019Sunnuntain pelistä pisteet lähtivät Nurmoon lukemin 2-7
19.01.2019Sunnuntain kotipelissä pelataan tärkeistä pisteistä!

Siirry arkistoon »