Joulukuun salbalaiset: Mika Puhakka ja Tarja Paldanius-Hannula

Share |
03.01.2018

Urheiluseura tarvitsee toimiakseen monenlaisia omistautuneita ihmisiä hoitamaan keskenään erilaisia tehtäviä. SalBa ei ole poikkeus sääntöön. Joulukuun salbalaisia ovat Mika Puhakka, edustusjoukkueen manageri ja SalBan hallituksen jäsen, sekä Tarja Paldanius-Hannula, monille Kauppiksen kahviostakin tuttu henkilö. Kummankin vapaa-aika kuluu paljolti erilaisten SalBaan liittyvien tehtävien parissa.

- Olen ollut Kauppiksen kahviossa hommissa aina, kun työt sallivat. Katson, että pöydät tulevat kuntoon, keittelen tarvittaessa kahvia ja auttelen myyntityössä. Olen ollut myös huoltajana ja mukana harrastesäbässä, joka on aikuisille tarkoitettu harrastusmahdollisuus. Siellä miehet ja naiset pelaavat hyvässä hengessä keskenään sunnuntaisin Kourujärven koululla kello 20 – 21, Tarja luettelee.

Sekä Mika että Tarja kertovat päätyneensä SalBan toimintaan Teppo Lundellin pyytäminä. Tarjaa Teppo kyseli töihin kahvioon, ja Mika muistelee päätyneensä nykyiseen tehtäväänsä salibandyntäyteisen Göteborgin matkan jälkeen.

- Olen LähiTapiolassa töissä, ja lähdin SalBan hallituksen kanssa katsomaan salibandya Göteborgiin. Tepon kanssa jaettiin kämppä tuolla reissulla. Muutama kuukausi matkan jälkeen Teppo soitti ja kysyi, olisiko mielenkiintoa lähteä juttuun mukaan. Löysin oman ruutuni edustusjoukkueen ympäriltä, Mika kertoo.

Nykyisin salbalaisuus tarkoittaa Mikalle ja Tarjalle monenlaisia asioita. SalBa tarjoaa paitsi hyvän harrastuksen, myös henkistä pääomaa.

- Salbalaisuus on monenmoisia persoonia ja hyvää mieltä, Tarja tuumii.

- Salbalaisuus merkitsee sitä yhteisöä, mikä meillä täällä on. Yhdessä tekemisen meininkiä. Tänne ei ole pakko tulla, kun tämä ei ole työ. Siksi tänne tulee vaikeampinakin aikoina, ja porukka on ratkaisukykyinen kaikissa haasteissa. Salbalaisuus on yhteisö, koiraperhe, Mika sanoittaa.

Joulukuun_salbalaiset.jpg

 

Seurassa toimiminen on aikaa vievää ja toisinaan haasteellistakin. Toiminnasta saa kuitenkin paljon sellaista hyvää, minkä vuoksi mukana jaksaa olla vuodesta toiseen.

- Pidän siitä, että pystyn auttamaan seuraa omien kykyjeni mukaan ja näyttämään mallia talkootyön tekemisestä. Ei aina tarvitse saada rahaa, jos tekee jotakin jonkun hyväksi. Terveyden ja työvuorojen salliessa olisin tulevaisuudessakin mielelläni täällä, Tarja painottaa.

Hänestä mukavinta seuran toiminnassa mukana olemisessa on juuri talkootyö ja sen mukanaan tuomat edut.

- Asiakaspalvelutyö on mukavaa, tulee uusia tuttavuuksia. Tänne on kiva tulla ja on ihanaa katsoa, kun porukkaa käy peleissä. Olen tehnyt muuallakin talkootyötä ja toivon, että nuorisokin ottaisi mallia, ettei olisi heidän mielestään noloa tulla seisoskelemaan tuonne, Tarja virnistää.

Mikalle tärkeää on positiivinen palaute ja toiminnan kautta saadut kontaktit.

- Hirveän positiivinen palaute, jota nyt on tullut vaikkapa jäähallitapahtumasta, on se, mikä sitten palkitsee. On se hyvä katsoa niitä pelejäkin, kun saadaan pisteitä revittyä. Palkinto tulee sieltä onnistumisen kautta ja siitä, että pystyy mahdollistamaan muille onnistumiset, Mika kertoo.

Hänen mielestään onnistuneen toiminnan takaa porukka, johon pystyy luottamaan.

- Kukaan ei tällaista sirkusta yksin pyöritä, hän lisää.

Hyvällä porukka onkin suuressa osassa Meidän Kauppiksen tunnelman luomisessa.

- Vaikka olosuhdehaaste on olemassa, koko SalBan väki on täällä. Täällä on intiimi tunnelma, kun toimitaan pienessä tilassa. Meillä on tuossa toimisto, tuossa kenttä, junnut treenaavat täällä, isot pojat treenaavat täällä. Kaikki on täällä, Mika toteaa.

Tarja on yhtä mieltä.

- Tämä kun ei ole mikään hehtaarihalli – vaikka niin välillä toivottaisiinkin – niin täällä on sellainen oma tunnelmansa.

Joulukuun loppupuoli on suonut pienen hengähdystauon SalBan toiminnasta, minkä jälkeen toimintaa jatketaan jälleen täydellä höyryllä. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös uudet henkilöt.

- Tänne on helppo tulla. Tässä on mukana hyvinkin sosiaalista porukkaa, joka auttaa alkuun. SalBan yhdessä tekemisen meininki opettaa sellaisia asioita, miten pystytään pienellä porukalla tekemään isoja juttuja, kun kaikki hoitavat oman pienen tonttinsa. Esimerkiksi Koirat Areenalla -tapahtumassa oli jokainen asia hoidettava, ihan yhtä tärkeätä oli laittaa kaukalo pystyyn siinä ja vetää sähköt toimitsijapöytään, Mika selventää.

- Tässä saa uusia tuttavuuksia ja näkee erilaisia persoonallisuuksia. Minulle tämä ainakin antaa iloa, kun pystyy auttamaan seuraa. Välillä harmittaa, jos peliä ei näe, kun se menee hyvin, pitäisi olla joku lakana, että kahvilatyöntekijätkin näkisivät peliä, Tarja naurahtaa.

Tarjalla on vielä sananen sanottavanaan henkilöille, jotka miettivät mukaan lähtemistä.

- Tervetuloa testaamaan talkootyötä. Ei ole paha nakki!

24.09.2018SalBan syyslomaleiri 25.-27.10. - ilmoittautumiset nyt käynnissä!
13.10.2018Seinäjoelta ei saatu toivottua tulosta - SalBa taipui viimein Nurmon Jymylle 8-6
12.10.2018Seinäjoella tavoitellaan menestystä kahteen sarjaan!
08.10.2018Kiinnitä nimesi Kauppiksen seinään ja tuet SalBan Tukirahastoa!
06.10.2018Koiralauma kärsi niukan 6-4 vierastappion sarjakärjelle
05.10.2018Veljesten kohtaaminen - lauantaina Loviisaan haastamaan sarjakärkeä
01.10.2018A-nuorten kausi käyntiin tiistaina Kauppiksella!
30.09.2018SalBalle kauden avaustappio - M-Team haki pisteet maalein 6-8
28.09.2018Aaltonen: Tarjotut paikat pitää käyttää hyödyksi
26.09.2018Ennakkosuosikki taipui jatkoilla - SalBa vei Kasitien kamppailun 4-3!

Siirry arkistoon »