Marraskuun salbalaiset: Antti Keskitalo ja Petri Seppinen

Share |
02.12.2017

Monelle meistä SalBan ytimessä ovat edustusjoukkueen pelit, joita lähdetään seuraamaan isommallakin porukalla. Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana toimii Petri Seppinen ja kapteenina Antti Keskitalo, jotka molemmat ovat omistautuneet seuran toiminnalle - kummankin vapaa-aika kuluu pitkälti salibandyn huuruisissa tunnelmissa. 

Antin matka SalBaan alkoi jalkapallon lopettamisesta polvivaivojen vuoksi. Vajaa pari vuotta kului ilman kunnollista liikuntaa polvea parannellessa, kunnes kaveri houkutteli Antin kokeilemaan salibandya. Kun hän huomasi polven kestävän lajia hyvin, syttyi kipinä. Tuo kipinä kuljetti Antin ensin kaudeksi kolmosdivariin Vasaraisten Iskuun, sitten SalBan edustusjoukkueeseen kakkosdivariin. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Petri puolestaan muistelee saaneensa soiton Mika Puhakalta keväällä 2016. 

- Puhelu tuli aivan puskista. Tarjottiin mahdollisuutta lähteä valmentamaan SalBaa, eikä siinä kauhean kauaa tarvinnut miettiä, että lähdenkö vai enkö. Se oli huikea sauma päästä kovempaan juttuun mukaan, Petri kertoo.

SalBa on Petrille tuttu seura pitkältä ajalta. Mynämäellä toimiessaan SalBa oli hänelle ”rakas vihollinen”. Seuran toimintaan mukaan lähtemistään hän ei ole katunut päivääkään. Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus mahdollisuudesta päästä mukaan. Toimintaan oli Petrin mukaan helppoa tulla. 

- Kun on lähtenyt pienen paikkakunnan seurasta, on tottunut yhteisöllisyyteen. Hienoa huomata, että SalBassa on samalla tavalla. Tekeminen on yhtenäistä ja seurassa on tiivis yhteisö, hän kehuu.

Antti puolestaan arvostaa seurassa sitä, että saa olla tekemisissä samanhenkisten ihmisten kanssa, joiden kesken juttu luistaa ja tavoitteet ovat suurin piirtein samoja. Sen voimalla jaksaa olla toiminnassa mukana vuodesta toiseen. SalBaan ja salbalaisuuteen hän tuntee kasvaneensa tietyllä tavalla kiinni. 

- Tulin SalBaan siinä vaiheessa, kun joukkue meni aika lailla uusiksi, ja sitä kautta pääsin aloittamaan monen muun ohella ”alusta”. Salbalaisuus kuvastaa minulle tietyllä tavalla uutta mahdollisuutta. Futis kun oli pakko lopettaa, niin tavallaan luovutti sen suhteen, että pääsisi pelaamaan tosissaan ja tavoitteellisesti. SalBa tarjosi siihen uuden mahdollisuuden, Antti muistelee.

Sen lisäksi, että SalBa on tarjonnut kokonaan uuden mahdollisuuden, on se tarjonnut Antille myös mahdollisuuden pelata liigatasolla.

 - Oli laji mikä tahansa, minulla on aina ollut halu pelata niin korkealla kuin mahdollista. Sitä on päässyt täällä toteuttamaan, Antti sanoo.

Marraskuun_salbalainen_TWIN.jpg

Petrille SalBassa toimiminen on muun ohella antanut paljon uusia tuttavuuksia. Hän myöntää, että seurassa toimiminen nappaa ison osan vapaa-ajasta, mutta huomauttaa elämän olevan valintoja täynnä.

- Tuskin kukaan lähtee tähän sillä tavalla, että ”oho, meneepäs tässä pitkä aika.” Siinä tapauksessa on valmistauduttu väärin, Petri täsmentää. 

Hänen mukaansa SalBan miesten edustusjoukkueen valmentaminen on vuorotellen haastavaa ja palkitsevaa.  

- Ei meillä kamalan tylsää tai surullista ole täällä harjoituksissa koskaan. Kyllä tänne aina on hauska tulla, mutta kun tehdään tosissaan hommia, niin kaikki osaavat ottaa senkin vastaan. Kyllä minä viihdyn täällä, Petri toteaa.

 Antti puolestaan kertoo kapteenin tehtävän olevan kunniatehtävän, mutta välillä rankkaakin.

 - Monta vuotta olen saanut olla kapteenina, ja paljon on hyviä muistoja. Välillä tulee mietittyä liikaa asioita, joihin ei pysty itse vaikuttamaan kuin osittain. Jätkät kuitenkin tietävät, että pystyn kantamaan sen vastuun. Tämä on kunnia-asia ja hienolta tuntuu, Antti myhäilee.

Meidän Kauppis on vahvasti liigapelien keskiössä. Sekä Antti että Petri osaavat aavistella, miksi Meidän Kauppiksen tunnelma on niin erinomainen.

- Vaikka kuinka huonosti joskus pelattaisiinkin, kääntyy se aina kannustukseksi. Sellaista puukkoryhmää ei ole lainkaan. Kritiikkiä toki saa ja kuuluu antaa, mutta sitten kun kannustetaan, niin sitten kannustetaan, ja kritiikin aika on toiste. Tukena ollaan aina, vaikka millä tavalla pelattaisiin, Antti kiittelee.

- Olemme kiitollisia heistä, jotka käyvät täällä. Kyllä he hommansa hoitavat, ei tänne ole koskaan ollut vastustajana helppo tulla. Yhdessäkään pelissä eivät ole katsojat ja kannattajat jättäneet pulaan, vaikka oltaisiin oltu häviöllä. Kannustus on aina pysynyt, Petri lisää.

Seuran toimintaan hakeutumiseen molemmat löytävät useita syitä. 

- Paljon on henkilöstäkin kiinni, mutta kyllä SalBa tarjoaa eteenpäin menevän seuran, joka haluaa kehittää omaa toimintaa. Minkä ikinä kokeekin omaksi jutukseen, niin paikka löytyy ja pääsee motivoituneeseen jengiin, oli se oma paikka sitten kentällä, valmennuksessa, taustajoukoissa, katsomossa tai missä tahansa. Kaikille halukkaille varmasti löydetään oma rooli, Antti kannustaa.

- SalBa on monella tasolla eteenpäin menevä seura. Taustalla tehdään hyvin hommia. Myös meille valmentajille annetaan mahdollisuuksia kehittää itseämme, Petri lisää.

- Rikas hallinrakentaja olisi toiveissa, hän toivoo lopuksi.

17.12.2017SalBa tie Suomen Cupissa päätökseen - Classic vahvempi Tampereella maalein 9-2
17.12.2017Suomen Cup jatkuu sunnuntaina Classicia vastaan
16.12.2017SalBan tappioputki katkesi - Voitto OLS:sta luvuin 4 - 3!
15.12.2017SalBa - OLS pelataan lauantaina - Joni Peltola palaa koiralaumaan!
12.12.2017Joni Peltola tekee paluun koirapaitaan
11.12.2017Irtaudu arjesta aalloilla - lähde risteilylle!
09.12.2017SalBa - TPS -ottelussa lopputulokseksi 2 - 4 - Seuraamassa 2246 katsojaa!
08.12.2017SalBa - TPS pelataan Kivikylän Areenalla 9.12. - "Toivottavasti yleisö pitää meteliä, niin saadaan aikamoiset karnevaalit sinne pystyyn!"
08.12.2017Koirat Areenalla: Lauantaina katto on korkealla ja valot kirkkaimmillaan!
04.12.2017Koirat Areenalla: Kapteeni johdattaa joukkonsa seurahistorian suurimpaan tapahtumaan

Siirry arkistoon »