Divarikauden 2018-2019 yhteenveto

04.03.2019

Eilen pelattiin Rauman SalBan viimeinen pääsarjatason ottelu vähään aikaan. Kausi 2018-2019 Divarissa oli yhtä myllerrystä. Numeroina kaudesta jää käteen kaksikymmentäkuusi ottelua, joista kuusi voittoa ja kaksikymmentä tappiota. Kauden aikana saatiin kerättyä sarjataulukkoon kaksikymmentä pistettä, joka on huomattavasti enemmän, kuin mitä skeptisimmät olisivat kauden puolivälissä uskoneet.

Viimeisen ottelun jälkeen ovat fiilikset päävalmentaja Juha Teikarilla, sekä kauden aikana joukkueen kapteenina toimineella Veli Peltosella päällimmäisenä helpottuneet. Kausi on vihdoin saatu pakettiin kunnialla ja katseet voidaan suunnata kohti tulevaisuutta. Ensin kuitenkin käydään läpi hiukan kauden tapahtumia.

- Helpottunut olo. On ollut todella raskas kausi. Vaikka jokaiseen peliin syttyy, on motivaatio ollut paikoittain vähissä, kun tappioita tuli niin paljon koko ajan, kertoo Peltonen.

Kauden kahden ensimmäisen voiton jälkeen alkoi loputtomalta tuntuva tappioiden ketju, joka viimein tammikuussa ÅIF:ää vastaan saatiin katkaistua. Yhdentoista perättäisen häviön jälkeen oli pitkään työstetty voitto enemmän kuin tervetullut. Koko kauden ajan tehty kova työ tulosten saamiseksi näkyi vihdoin kentällä, mutta ei valitettavasti yhtä peliä pidempään.

 -Kauden neljä viimeistä peliä kertoi sen, että sitten kun pelataan, niin sitten pelataan kunnolla ja halutaan voittaa. Siinä olisi ollut ainekset aika katastrofaalisiin tuloksiin, jos joukkue ei olisi ollut henkisesti niin vahva, vaan olisi lopettanut yrittämisen, kertoo kapteeni Peltonen.

Tammikuun puolenvälin jälkeen tuli valmentajan vaihdos. Kahdella Salibandyliiga-kaudella, sekä kuluneen syyskauden ajan Divarissa joukkuetta valmentanut Petri Seppisen valmentajasopimus irtisanottiin ja tilalle päävalmentajan paikalle napattiin seuralle jo entuudestaan tuttu Juha Teikari. Teikari hyppäsi ohjaksiin nopealla aikataululla, Jani Rajalan ja Roope Aholan jatkaessa koiralauman valmennustiimissä.

Kun tippuminen kakkosdivariin varmistui, alkoi joukkueen kauden aikana tekemä kova työ ja pelitaito näkyä myös kentällä. Kauden neljästä viimeisestä ottelusta SalBa sai täydet pisteet kolmesta ja vei viimeisen pelin jatkoajalle. Teikarille ja Peltoselle molemmille kauden parhaita hetkiä ovat olleet kovalla työllä aikaansaadut voitot ja etenkin kauden viimeiset pelit.

-Putoamisen varmistuminen vapautti tota jengiä hemmetisti. On niin paljon helpompaa pelata, kun et enää taistele muusta kuin kunniasta. Uskalletaan tehdä sellaisia asioita mitä tehdään treeneissä, missä peli näyttää todella hienolta, mutta mitä ei ole uskallettu tuoda otteluihin, Teikari kertoo.

Kauden lopulla saatujen onnistumisten ansiosta jää kaudesta kokonaisuudessaan hyvä fiilis. Paljon on kausi opettanut koko joukkueelle, sekä valmennukselle. Päävalmentaja ja joukkueen kapteeni ovat hyvin ylpeitä ja tyytyväisiä joukkueen tekemästä kovasta työstä, vaikka motivaatiota välillä onkin hakemalla saanut hakea tappioiden seuratessa toisiaan. Joukkue on treenannut aina laadukkaasti ja kunnialla, eikä tekosyitä treenien välttämiseksi ole kuulunut.

- Pelättiin esimerkiksi sitä kun on tuplapeliviikonloppu Oulussa, et kuinka paljon sitä ”nuhaa” tulee, jotta ei tarvitse matkustaa tuhatta kolmeasataa kilometriä ja olla viikonloppua Oulussa. Sitä ei kuitenkaan tullut, vaan ne jotka olivat poissa, oli työesteitä tai armeijassa. Siitä hatunnosto koko jengille, että kausi hoidettiin loistavasti loppuun asti, kehuu Teikari joukkueen sitoutuneisuutta.

Päävalmentajalta jatkosta kysyttäessä vastaus on selvä. Hän on antanut kaiken annettavansa SalBan edustusjoukkueelle ja suuntaa katseensa kohti uusia haasteita. Sunnuntain peli jää Teikarin viimeiseksi peliksi edustusjoukkueen kanssa.

-Tämä oli mun viimeinen peli SalBan edustuksen kanssa, se on aivan varma. Paljon meinaan saunoa poikien kanssa, mutta en valmenna, kertoo Teikari päättäväisenä.

SalBa kiittää kaikkia kotiyleisössä kauden aikana olleita, sekä muita kannattajia menneestä kaudesta! Katseet suunnataan kohti seuraavaa kautta ja tulevia haasteita.

25.05.2020Rauman SalBa hakee puolipäiväistä työntekijää
18.05.2020Kauteen valmistavat turnaukset tulevat jälleen
15.05.2020Edustusjoukkueidemme lohkot kaudella 2020-2021
12.05.2020SalBan miesten edustusjoukkue nousee Suomisarjaan kaudelle 2020-2021
08.05.2020Aino ja Ella Tuomela ovat matkustaneet kahden vuoden ajan Raumalle pelaamaan salibandyä ja edessä näkyy jo kolmas kausi
04.05.2020Kaudesta 2009-2010 asti Rauman SalBan naisten edustusjoukkuetta edustanut Miia-Maija Lilja jatkaa myös kaudella 2020-2021
29.04.2020Rauman SalBan joukkueet äänestivät vuoden SalBalaiseksi C1-poikien joukkueenjohtajana toimineen Sanna Nurmen.
09.04.2020Uutta potkua ja uusia ideoita - yhdessä kohti uutta kasvua
03.04.2020Rauman SalBan miesten edustusjoukkue muutamaa mahdollista vahvistusta vajaa valmis ja sarjapaikaksi muodostui 2.divisioona.
09.03.2020SalBan SUPERsunnuntaissa SB Hirvensalo kaatui lukemin 10-5

Siirry arkistoon »