Divarikauden 2018-2019 yhteenveto

04.03.2019

Eilen pelattiin Rauman SalBan viimeinen pääsarjatason ottelu vähään aikaan. Kausi 2018-2019 Divarissa oli yhtä myllerrystä. Numeroina kaudesta jää käteen kaksikymmentäkuusi ottelua, joista kuusi voittoa ja kaksikymmentä tappiota. Kauden aikana saatiin kerättyä sarjataulukkoon kaksikymmentä pistettä, joka on huomattavasti enemmän, kuin mitä skeptisimmät olisivat kauden puolivälissä uskoneet.

Viimeisen ottelun jälkeen ovat fiilikset päävalmentaja Juha Teikarilla, sekä kauden aikana joukkueen kapteenina toimineella Veli Peltosella päällimmäisenä helpottuneet. Kausi on vihdoin saatu pakettiin kunnialla ja katseet voidaan suunnata kohti tulevaisuutta. Ensin kuitenkin käydään läpi hiukan kauden tapahtumia.

- Helpottunut olo. On ollut todella raskas kausi. Vaikka jokaiseen peliin syttyy, on motivaatio ollut paikoittain vähissä, kun tappioita tuli niin paljon koko ajan, kertoo Peltonen.

Kauden kahden ensimmäisen voiton jälkeen alkoi loputtomalta tuntuva tappioiden ketju, joka viimein tammikuussa ÅIF:ää vastaan saatiin katkaistua. Yhdentoista perättäisen häviön jälkeen oli pitkään työstetty voitto enemmän kuin tervetullut. Koko kauden ajan tehty kova työ tulosten saamiseksi näkyi vihdoin kentällä, mutta ei valitettavasti yhtä peliä pidempään.

 -Kauden neljä viimeistä peliä kertoi sen, että sitten kun pelataan, niin sitten pelataan kunnolla ja halutaan voittaa. Siinä olisi ollut ainekset aika katastrofaalisiin tuloksiin, jos joukkue ei olisi ollut henkisesti niin vahva, vaan olisi lopettanut yrittämisen, kertoo kapteeni Peltonen.

Tammikuun puolenvälin jälkeen tuli valmentajan vaihdos. Kahdella Salibandyliiga-kaudella, sekä kuluneen syyskauden ajan Divarissa joukkuetta valmentanut Petri Seppisen valmentajasopimus irtisanottiin ja tilalle päävalmentajan paikalle napattiin seuralle jo entuudestaan tuttu Juha Teikari. Teikari hyppäsi ohjaksiin nopealla aikataululla, Jani Rajalan ja Roope Aholan jatkaessa koiralauman valmennustiimissä.

Kun tippuminen kakkosdivariin varmistui, alkoi joukkueen kauden aikana tekemä kova työ ja pelitaito näkyä myös kentällä. Kauden neljästä viimeisestä ottelusta SalBa sai täydet pisteet kolmesta ja vei viimeisen pelin jatkoajalle. Teikarille ja Peltoselle molemmille kauden parhaita hetkiä ovat olleet kovalla työllä aikaansaadut voitot ja etenkin kauden viimeiset pelit.

-Putoamisen varmistuminen vapautti tota jengiä hemmetisti. On niin paljon helpompaa pelata, kun et enää taistele muusta kuin kunniasta. Uskalletaan tehdä sellaisia asioita mitä tehdään treeneissä, missä peli näyttää todella hienolta, mutta mitä ei ole uskallettu tuoda otteluihin, Teikari kertoo.

Kauden lopulla saatujen onnistumisten ansiosta jää kaudesta kokonaisuudessaan hyvä fiilis. Paljon on kausi opettanut koko joukkueelle, sekä valmennukselle. Päävalmentaja ja joukkueen kapteeni ovat hyvin ylpeitä ja tyytyväisiä joukkueen tekemästä kovasta työstä, vaikka motivaatiota välillä onkin hakemalla saanut hakea tappioiden seuratessa toisiaan. Joukkue on treenannut aina laadukkaasti ja kunnialla, eikä tekosyitä treenien välttämiseksi ole kuulunut.

- Pelättiin esimerkiksi sitä kun on tuplapeliviikonloppu Oulussa, et kuinka paljon sitä ”nuhaa” tulee, jotta ei tarvitse matkustaa tuhatta kolmeasataa kilometriä ja olla viikonloppua Oulussa. Sitä ei kuitenkaan tullut, vaan ne jotka olivat poissa, oli työesteitä tai armeijassa. Siitä hatunnosto koko jengille, että kausi hoidettiin loistavasti loppuun asti, kehuu Teikari joukkueen sitoutuneisuutta.

Päävalmentajalta jatkosta kysyttäessä vastaus on selvä. Hän on antanut kaiken annettavansa SalBan edustusjoukkueelle ja suuntaa katseensa kohti uusia haasteita. Sunnuntain peli jää Teikarin viimeiseksi peliksi edustusjoukkueen kanssa.

-Tämä oli mun viimeinen peli SalBan edustuksen kanssa, se on aivan varma. Paljon meinaan saunoa poikien kanssa, mutta en valmenna, kertoo Teikari päättäväisenä.

SalBa kiittää kaikkia kotiyleisössä kauden aikana olleita, sekä muita kannattajia menneestä kaudesta! Katseet suunnataan kohti seuraavaa kautta ja tulevia haasteita.

10.02.2020Koiralauma kaatoi UHB Bullsin lauantaina komein lukemin 12-2
07.02.2020UHV Bulls saapuu vieraaksi Meidän Kauppikselle kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluun
01.02.2020Ryöstöretki Paraisille tuotti tulosta - SC Wolves kaatui lukemin 7-11
31.01.2020Koiralauma kohtaa sudet toistamiseen tällä kaudella - tällä kertaa susilla on kotikenttäetu
25.01.2020Perjantai-illan ottelun pisteet jäivät Mynämäelle
23.01.2020Mynämäen HaNi-halli kutsuu koiralaumaa perjantaina
19.01.2020Lauantai-ilta on Meidän Kauppiksella yhtä juhlaa - FBC Turku 2 kaatui lukemin 12-1
17.01.2020Lauantaina saadaan vieraita tält pualt jokke
11.01.2020Meidän Kauppiksen vuoden ensimmäiset vieraat saapuvat Porista
15.12.2019Vuoden viimeisen pelin pisteet jäivät Forssaan lukemin 13-9

Siirry arkistoon »