Miehet - ÅIF (9 - 2)

Aika: 15.9.2018 17:00
Paikka: Rauman Kauppaoppilaitos
Sarja: Miesten Divari


Kausi käyntiin komealla 9-2 voitolla - Tommila tuikkasi hattutempun!

Divari-kausi starttasi Rauman SalBan osalta lauantaina Meidän Kauppiksen kotiyleisön edessä komealla 9-2 (2-0, 3-1, 4-1) voitolla. Illan suurimpia sankareita olivat kolme maalia iskenyt Joonas Tommila ja kahdesti osunut Jan-Erik Aaltonen sekä loistavilla torjunnoillaan raumalaisille voiton avaimet tarjonnut Aleksei Kohtala.

- Aivan mahtavat fiilikset, hieno startata kausi voitolla. Kaiken kaikkiaan oli hyvä matsi meiltä. Alkuun oli ehkä hieman sellaista hakemista, mutta sen jälkeen homma lähti mukavasti rullaamaan. Onnistumiset ruokkivat joukkuetta eteenpäin, Tommila kertasi ottelun jälkeen.

Koko ottelu oli käytännössä koiralauman vahvaa hallintaa. Ensimmäinen viisiminuuttinen mentiin täysin ÅIF:n kenttäpäädyssä. Tommila iski SalBan kauden ja samalla oman Divari-uransa ensimmäisen osuman, kun ottelua oli ehditty pelata vajaat 14 minuuttia.

SalBan puolustuksessa nähtiin pelaajavaihto heti ottelun alkupuoliskolla, kun osumaa saanut Joni Rokosa joutui jättämään matsin kesken. Näyttöpaikka aukesi nuorelle Jan-Erik Aaltoselle, joka ei turhia nöyristellyt vaan iski lähes välittömästi kotijoukkueen 2-0 johtoon.

- Meillä oli koko ajan vaihtopenkillä hyvä fiilis. Ei tullut missään vaiheessa minkäänlaista paniikkia. Emme lähteneet säntäilemään turhan takia, vaan pelasimme järkevästi. Pallokontrolli pysyi meillä, ja kun paikat tuli, iskimme niistä tarvittavat maalit, Tommila sanoo.

Aaltosen Divari-uran avausosuma sai ottelun puolivälissä jatkoa, kun mies laukoi taululle jo 3-0 lukemat. ÅIF kavensi hetkeä myöhemmin, mutta 2.erätauolle lähdettiin SalBan johtaessa 5-1. Erän lopulla maaliverkkoa heiluttivat komealla laukauksella ylivoimalla Mikko Viitanen ja illan toisellaan Joonas Tommila.

SalBa varmisteli voittonsa päätöserässä ensimmäisen kahdentoista minuutin aikana. Valtteri Ahtiainen osui kahdesti, Ville-Petteri Lilja kertaalleen ja Tommila sinetöi hattutemppunsa.

Viimeisellä kymmenminuuttisella vierailijat selkeästi turhautuivat kotijoukkueen vahvaan peliin. Ylilyönnit palkittiin tuomariston toimesta muun muassa 5+20 minuutin jäähyllä vaarallisesta pelistä. Sipoolaisten 33 sekuntia ennen ottelun päätössummeria ylivoimalla iskemä 9-2 kavennus jäi kosmetiikaksi.

- Kyllä sen kieltämättä näki, että kaverilla rupesi hieman kiehumaan yli. Onneksi me pidimme pään kylmänä, emmekä lähteneet siihen missään kohtaa mukaan, Tommila kiittelee.

Jos oli Tommila ottelussa liekeissä, oli sitä myös yhteensä 25 kertaa torjunut Aleksei Kohtala. Vaikka ÅIF:n paikat jäivät vähiin, oli niiden harvojen joukossa useampi selkeä maalintekopaikka. Kohtala ansaitsikin yleisöltä runsaat aplodit useampaan otteeseen.

- Tässä on aika paljon uusia jätkiä kasassa, joten kauden avausvoitto heti alkuun helpottaa aivan varmasti henkisellä puolella. Itsellänikään ei tällaisista peleistä ole kokemusta, joten ennen peliä jännitti normaalia enemmän, Tommila kertoo.

Hattutemppu selkeästi maistui. Tommila oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

- Turha sitä on kieltää, kyllähän se todella hyvältä tuntuu. Oli hieno mahdollisuus päästä pelaamaan tuohon ammattimiesten eli Peltolan Jonin ja Peltosen Vellun rinnalle.

Katso SalBa-ÅIF -ottelun kaikki tilastot täältä.

Koiralauma pelaa seuraavan ottelunsa vajaan kahden viikon kuluttua Turussa. Keskiviikkona 26.9. klo 19.00 kohdataan FBC Turku. Seuraava kotiottelu Meidän Kauppiksella pelataan samalla viikolla sunnuntaina 30.9. klo 17.00 M-Teamia vastaan.

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 0 (yliv.)00:00Tommila JoonasPeltonen Veli
2 - 000:00Aaltonen Jan-ErikPeltola Joni
3 - 000:00Aaltonen Jan-ErikPeltola Joni
3 - 100:00VastustajaEi syöttäjää
4 - 1 (yliv.)00:00Viitanen MikkoMustamäki Eemeli
5 - 100:00Tommila JoonasPeltonen Veli
6 - 100:00Ahtiainen ValtteriLehtoniemi Joona
7 - 100:00Lilja Ville-PetteriMustamäki Eemeli
8 - 100:00Tommila JoonasPeltola Joni
9 - 100:00Ahtiainen ValtteriLehtoniemi Joona
9 - 200:00VastustajaEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
Torjunnat:
Kohtala Aleksei: 25 torjuntaa
Vastustaja: 0 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
7Peltonen Veli
Hyökkääjä
11Viitanen Mikko
Hyökkääjä
14Mustamäki Eemeli
Hyökkääjä
17Peltola Joni
Hyökkääjä
18Kohtala Aleksei
Maalivahti
22Aaltonen Jan-Erik
Puolustaja
23Hopeanaula Antti
Puolustaja
26Niemi Mikael
Hyökkääjä
27Töyrylä Jussi
Hyökkääjä
31Aaltonen Jonne
Puolustaja
33Huovilainen Vertti
Maalivahti
41Tuominen Miika
Puolustaja
45Nordman Jalmar
Hyökkääjä
49Horn Rasmus
Hyökkääjä
52Virtanen Waltteri
Puolustaja
55Lehtonen Aake
Hyökkääjä
61Lilja Ville-Petteri
Hyökkääjä
72Lehtoniemi Joona
Hyökkääjä
77Nurmi Jesse
Puolustaja
87Ahtiainen Valtteri
Hyökkääjä
89Osmonen Roope
Puolustaja
92Rokosa Joni
Puolustaja
97Tommila Joonas
Hyökkääjä
-Elo Elmeri
Tiedottaja
-Heikku Tino
Huoltaja
-Lahti Tero
Huoltaja
-Nurminen Tomi
Joukkueenjohtaja
-Östman Marko / Viestintäosakeyhtiö Bonde
Tiedottaja
-Peltola Jussi-Pekka
Valmentaja
-Puhakka Mika
Manageri
-Rajala Jani
Päävalmentaja
-Seppinen Petri
Päävalmentaja